Doprajte si originálne dobroty z grilu!

24. 08. 2021

Doprajte si originálne dobroty z grilu!

Blíži sa posledný víkend prázdnin. Ako s ním naložiť? Môžete napríklad usporiadať úplne originálnu, rozprávkovo lahodnú grilovačku, na ktorú bude celá vaša rodina dlho spomínať. A keby cez víkend pršalo, môžete túto "ohnivú hostinu" posunúť na niektorý septembrový termín - veď babie leto je ešte len pred nami...

Ak už ste tento rok prejedený grilovacou "klasikou", teda krkovičkami, steakmi, klobásami, kukuricou a podobne, máme pre vás tipy na nové, skvelé a naozaj netradičné chuťové zážitky!

Predpokladom akejkoľvek úspešnej grilovačky je pochopiteľne kvalitný gril (napríklad výkonný plynový gril HECHT FIREWOOD 3) a prvotriedne suroviny - či už ide o mäso, zeleninu, ovocie, morské plody, syry, huby... A potom už stačí len "troška" kuchárskych skúseností a s kulinárskym nadšením sa môžete pustiť do prípravy napríklad týchto nevšedných lahôdok:

  • Kúsky ananásu v slanine: Ananás ošúpte a rozkrájajte na kúsky (veľkosť jedného sústa). Každý kúsok obaľte plátkom anglickej slaniny, prepichnite grilovacou špajdľou, ľahko potrite chilli omáčkou, do ktorej predtým namiešate trochu hnedého cukru. Ogrilujte z oboch strán. 
  • Grilovaný vodný melón: Melón nakrájajte na plátky a tie potrite panenským olivovým olejom. Melón grilujte na stredne vysokej teplote, a to z každej strany. Po zložení z grilu ho ľahko osoľte, pokvapkajte balzamikovým glazé a podávajte s balkánskym syrom či so syrom feta. 
  • Grilované figy so smotanovým jogurtom: Jednotlivé figy zabaľte do alobalu. Vložte na stredne rozpálený gril a grilujte cca 7 minút. Ugrilované figy nakrájajte na polovicu alebo na štvrtiny a podávajte so smotanovým jogurtom. Prípadne aj s medom. (Tajný tip: k tejto pochúťke si doprajte pohárik likéru Amaretto).
  • Grilovaný bravčový bok na cesnaku: Vykostený bok bez kože rozkrájajte na plátky a naložte cca na 3 hodiny do marinády zloženej z piva, pokrájanej cibule, soli a bobkového listu. Potom dôkladne potrite cesnakom a vložte na rozpálený gril. Priebežne potierajte marinádou. 

Páčil sa vám článok? Nechajte si zasielať ďalšie články a novinky na e-mail, aby vám nič neuniklo!

Prišiel Vám článok zaujímavý?
Zdieľajte ho ďalej.




Mohlo by Vás tiež zaujímať