-
- Kosačky
- Traktory
- Prevzdušňovače
- Vyžínače
- Krovinorezy
- Kultivátory
- Akumulátorové programy
- Plotostrihy
- Píly
- Štiepačky
- Drviče vetiev
- Fukáre, vysávače
- Vozíky a fúriky
- Rozmetadlá a posypové vozíky
- Čerpadlá a vodárne
- Vysokotlakové umývačky
- Zametacie stroje
- Snežné frézy
- Odhŕňače, škrabky na ľad
- Postrekovače a rosiče
- Skleníky a pareniská
- Kompostéry
- Ručné náradie
- Príslušenstvo
- Pestovateľské potreby
Doprajte si originálne dobroty z grilu!
24. 08. 2021

Blíži sa posledný víkend prázdnin. Ako s ním naložiť? Môžete napríklad usporiadať úplne originálnu, rozprávkovo lahodnú grilovačku, na ktorú bude celá vaša rodina dlho spomínať. A keby cez víkend pršalo, môžete túto "ohnivú hostinu" posunúť na niektorý septembrový termín - veď babie leto je ešte len pred nami...
Ak už ste tento rok prejedený grilovacou "klasikou", teda krkovičkami, steakmi, klobásami, kukuricou a podobne, máme pre vás tipy na nové, skvelé a naozaj netradičné chuťové zážitky!
Predpokladom akejkoľvek úspešnej grilovačky je pochopiteľne kvalitný gril (napríklad výkonný plynový gril HECHT FIREWOOD 3) a prvotriedne suroviny - či už ide o mäso, zeleninu, ovocie, morské plody, syry, huby... A potom už stačí len "troška" kuchárskych skúseností a s kulinárskym nadšením sa môžete pustiť do prípravy napríklad týchto nevšedných lahôdok:
- Kúsky ananásu v slanine: Ananás ošúpte a rozkrájajte na kúsky (veľkosť jedného sústa). Každý kúsok obaľte plátkom anglickej slaniny, prepichnite grilovacou špajdľou, ľahko potrite chilli omáčkou, do ktorej predtým namiešate trochu hnedého cukru. Ogrilujte z oboch strán.
- Grilovaný vodný melón: Melón nakrájajte na plátky a tie potrite panenským olivovým olejom. Melón grilujte na stredne vysokej teplote, a to z každej strany. Po zložení z grilu ho ľahko osoľte, pokvapkajte balzamikovým glazé a podávajte s balkánskym syrom či so syrom feta.
- Grilované figy so smotanovým jogurtom: Jednotlivé figy zabaľte do alobalu. Vložte na stredne rozpálený gril a grilujte cca 7 minút. Ugrilované figy nakrájajte na polovicu alebo na štvrtiny a podávajte so smotanovým jogurtom. Prípadne aj s medom. (Tajný tip: k tejto pochúťke si doprajte pohárik likéru Amaretto).
- Grilovaný bravčový bok na cesnaku: Vykostený bok bez kože rozkrájajte na plátky a naložte cca na 3 hodiny do marinády zloženej z piva, pokrájanej cibule, soli a bobkového listu. Potom dôkladne potrite cesnakom a vložte na rozpálený gril. Priebežne potierajte marinádou.
Páčil sa vám článok? Nechajte si zasielať ďalšie články a novinky na e-mail, aby vám nič neuniklo!
Mohlo by Vás tiež zaujímať

Ako jednoducho vyčistiť bazén po zime?
26. 05. 2023
Ako pripraviť základňu pod nadzemný fóliový bazén?
25. 05. 2023
Čo možno neviete o elektrických skútroch
11. 05. 2023
